Subscribe:

29 Ocak 2013 Salı

Erkeklerde Saç Dökülmesinin Sebebi İnsülin Olabilir


Yapılan birçok araştırmalar neticesinde elde edilen bilgilere dayanarak erkeklerdeki saç dökülmesinin sebebi %90 belli oldu. Peki, nedir bu saç dökülmesinin sebebi;

Saç dökülmesinin en büyük sebebi insülin direncinden kaynaklanıyor. İnslülin direncini tetikleyen olaylar ise karbonhidrat mekanizmasından kaynaklıdır. Erkeklerdeki karbonhidrat dengesinin bozukluğundan dolayı yani çok ve ya az olmasından dolayı erkeklerde insülin direnci artmaktadır. insülin direnci artmasından dolayı erkeklerde hızlı bir saç dökülmesi meydana gelmektedir.

25 yaşlarına yakın erkeklerde saç dökülmesi incelendi. Bu incelenme arasında bir çok kişinin diyabetle alakalı problemi olduğu ya da bu sebeple ilaç kullandığı ve buna bağlı olarak insülin direncinin olduğu ortaya çıktı ve bu araştırmalar da saç dökülmesine sebep olduğu öğrenildi.

İnsülin direnci sadece diyabet hastalarının problemi değildir. Çok fazla yemek yiyenlerin ve yemeklerini düzensiz yiyenlerin de büyük problemidir. İnsülin direncini kırmak için Doktor Gürkan kubilay’ın önerilerine göre armut, şeftali ve nektarin bire bir çözümdür. Hatta Doktor Kubilay hastalarını zayıflatmak için önce insülin direnci varsa onu kırıyor. Ve sonra tedaviye başlıyor yani insülin direnci hem kilo almanıza neden oluyor hem de saç dökülmesine neden oluyor. Sigarayı bırakmaya çalışanların birçoğu da insülin direncinden kaynaklanan problemden dolayı sürekli bir şeyler yeme ihtiyacı duyuyorlar. Yine bu problemi çözmek için insülin direncini kırmak gerekiyor bunun için modasahili.CoM un sizlere önerisi armut, şeftali ve nektarin yemenizdir. İnsülin direncinizi kırdığınız takdir de hem saçlarınız dökülmeyecektir hem kilo almayacaksınızdır çünkü sürekli yemek yeme abur cubur yeme isteği ortadan kalkacaktır hem de sigarayı bırakırken stresten kurtulacaksınızdır.

0 yorum:

Yorum Gönder