Subscribe:

29 Ocak 2013 Salı

Cilt Bakım Püf Noktaları


Çok önemli Tüyolar!

Cilt bakımı o kadar önemli bir konu ki başkalarından duyduğunuz bir kremi ya da ilacı sakın kullanmayınız. Genel de çevreden duyulan bana iyi geldi sana da iyi gelir al kullan denilen kremler genelde cilde zarar verirler. Dolayısıyla cilt bakımındaki tüyoları okuyalım ve kesinlikle her iyi geldi denilen kremleri de kullanmayalım.
> Kesinlikle cildinize asidik özelliği olan bir krem sürmeyiniz ph değeri 7′den küçük olan değerler asidiktir ve cildinize zarar verir.
>Cildinizi en iyi tutmanın yolu suyla yıkamanızdır. çünkü suyun ph değeri 8.0′dır bu da asidikten ziyade bazik olduğunu gösterir ve cildinize fayda sağlar
>Lekeli ciltleri temizlemek için lor peyniriyle karabiberi karıştırıp yüzünüze sürdüğünüzde bir ay kadar günlük sürerseniz sonucunu alırsınız ve cildiniz temizlenir.
>Cildinize hindistan yağı sürdüğünüzde cildiniz parlak bir görünüm alacaktır. Cildinizde ki kırışık çizgileri de düzeltecektir. Zaten  hindistan yağının yüze sürülmesinde ki asıl  amaç da ciltteki kırışık noktaları düzeltmesidir.
>Yüzünüze muz sürmeniz halinde de cildinizdeki kırışık çizgiler düzelecektir ve esnek bir hale gelecektir. Fakat buradaki püf nokta cildinize sürdüğünüz muzu temizlerken önce ılık suyla sonra da soğuk suyla yıkamalısınız çünkü cilde şok etkisi verecektir.
>Yine yüzünüzdeki çizgileri gidermenin diğer bir yolu da  yüzünüze limon suyu sürün ve yıkayın. Limon suyu cildinizde 3dk’dan fazla durmaması gerekiyor çünkü ph değeri 3,2 olduğundan asidiktir ve cilde zarar verir.

0 yorum:

Yorum Gönder